complimenten geven

Het Belang Achter Het Geven En Ontvangen Van Complimenten

07-07-2020

Het geven en ontvangen van een compliment is over het algemeen gezond. Voornamelijk het ontvangen versterkt een geluksgevoel en zelfbeeld. Op het moment dat je een compliment ontvangt, zorgt dat voor de aanmaak van dopamine in de hersenen. Zowel het geven en ontvangen van complimenten bereiken op twee manieren behoeften. Het zorgt voor zelfwaardering en daarnaast versterkt het meteen de verbinding met anderen.

Het ontvangen van een compliment kan je gerust beschouwen als een cadeautje. Het heeft een positief effect op de psychische gezondheid. In deze blogpost leggen we uit waarom het geven en ontvangen van complimenten op de werkvloer zo belangrijk is. Wat is de wetenschap hierachter en op wat voor manier komen complimenten de werksfeer ten goede?

Wat is het effect van het geven van een compliment

Op werkgebied kan het geven van een compliment enorm effectief zijn. Het werkt motiverend, je uit je betrokkenheid en je geeft de ontvanger een goed gevoel over zichzelf. Toch blijft dit een ding waar men moeite mee heeft, terwijl het juist op een positieve manier bijdraagt aan de sfeer. Je brengt niet alleen de betreffende persoon in een positieve stemming, maar het is ook bevorderlijk voor het werkplezier en vooral voor de werksfeer.

Over het algemeen kun je zeggen dat op de werkvloer vaker de nadruk wordt gelegd op wat beter kan, terwijl het effect van het geven en ontvangen van een compliment in beiden gevallen zo positief werkt. De ontvanger krijgt van de gever positieve aandacht.

Prestaties worden verbeterd

Op de werkvloer werkt het juist heel motiverend om aandacht te richten op het positieve in plaats van op het negatieve. Helaas is men vaak geneigd om eerder de slechte prestaties te benoemen dan de goede. Op het moment dat een taak niet goed wordt uitgevoerd, is het uiteraard van belang dit bespreekbaar te maken. Psychologisch gezien werkt het op een zeer positieve manier als een negatieve vermelding wordt aangevuld met een compliment. De ontvanger krijgt een positieve boost en juist die motivatie om de uitvoering van de betreffende taak sterk te verbeteren. Daarnaast krijgt die persoon het gevoel van erkenning en gezien worden.

Het gevoel van ‘gewaardeerd worden’ wordt vergroot

De behoefte om gewaardeerd te worden is iets menselijks. Deze diepgewortelde behoefte wordt vaak nog weleens onderschat. Dit geldt zowel in privésfeer als werksfeer.

De relatie tussen de gever en de ontvanger kan na een compliment op een zeer sterke positieve manier worden beïnvloed. Er komt een gevoel van waardering en erkenning uit voort. Dankzij dit gevoel wordt er meer verbondenheid gecreëerd en de werksfeer en het werkplezier wordt vergroot.

Je kunt zelfs zeggen dat je er energie van krijgt. Complimenten worden bewust of onbewust meer gewaardeerd dan het verkrijgen van een fysieke beloning. Dit komt doordat een fysieke beloning al snel als een ‘verplichting’ wordt beschouwd. Denk maar aan een salarisverhoging of iets in die trant. Kortom, een compliment is een grotere psychologische blijk van waardering. De menselijke behoefte wordt vervuld.

Het meest positieve effect is het geven van een compliment wanneer de ontvanger het totaal niet verwacht. Het stimuleert de gemoedstoestand.

Daarnaast is het belangrijk dat een compliment oprecht en gemeend is.

Het geven van goede complimenten

De waarde van een compliment wordt meteen ontkracht zodra deze niet oprecht is. We geven graag een aantal tips om het compliment zo oprecht en gemeend mogelijk te maken:

  • Elk mens bezit een specifieke eigenschap die deze persoon juist zo uniek maakt. Op het moment dat je daar je aandacht op richt en complimenteert, geef je deze persoon het gevoel van gezien worden.
  • Een oprecht en gemeend compliment wordt duidelijk en opvallend gegeven. Komt het compliment over als ‘even tussendoor’, kan het zijn dat je je net niet duidelijk en genoeg uitdrukt.
  • Een compliment geef je vanuit jezelf. Het geven van een compliment komt het meest oprecht over op het moment dat je vanuit de ‘ik-vorm’ spreekt. Voorbeeld: ‘Ik vind dat je ontzettend goed hebt gehandeld’. Of complimenteer in de je- of jij-vorm: ‘je hebt goed werk afgeleverd’. ‘Je hebt het erg goed gedaan’. ‘Jij kan dit soort specifieke taken erg goed’.

Geen blijk van waardering = minder productief

Werknemers die weinig tot nooit een blijk van waardering krijgen, zijn over het algemeen minder productief en hebben vaker last van spanningen. De kans op een burn-out ligt op de loer of er wordt sneller met de pet naar gegooid.

De kans op competitieve prestatiedrang wordt vergroot en gedachten als ‘waarom zit ik hier’ of ‘waar doe ik het voor’ komen sneller naar boven. Dit kan leiden tot ziekmeldingen zodra de werkgever niet tijdig ingrijpt. Het geven van complimenten en waardering is op de werkvloer juist zo cruciaal om werknemers op een positieve manier te stimuleren!

Bij Inspirators Factory staat aandacht voor gezond werken voorop. Ons doel is om jou aan een gezonde en gelukkige werksfeer te helpen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op!

Neem contact