Ilja Gort

Ilja Gort is componist, schrijver en wijnboer die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. Met een enorme hoeveelheid succesvolle reclame tunes achter zijn naam verkiest Ilja het Franse land om zich daar als wijnboer te vestigen al waar hij het uiteindelijk tot één van de beste wijnmakers heeft weten te schoppen. Gort is eigenaar van Château la Tulipe de la Garde met inmiddels bijna 20 ha. Gort brengt de wijnen op de markt onder de noemer ‘La Tulipe’ waarvan zowel de rode, witte als de rosé razend populair zijn.

 

Als ondernemer is hij door roeien en ruiten gegaan om wijn te populariseren. Zijn veelzijdigheid is beslist niet alledaags. Wat hij ook aanpakt blijkt succesvol: muziek, wijn, boeken en tv-programma’s. Mijn allerbelangrijkste doelen zijn mooie wijn produceren voor een lage prijs en boeken schrijven die mensen graag lezen.
Gort heeft ooit zijn neus laten verzekeren voor 5 miljoen.

 

Als Marlene Dietrich haar benen kon verzekeren waarom ik dan niet mijn neus?

 

Ilja schreef meerdere boeken, waaronder Leven als Gort in Frankrijk’, Het Wijnsurvivalboek’ Overleven als Gort in Frankrijk ‘ en, over zijn stageperiode bij sterrenchef Jonnie Boer, Met Gort de Boer op. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman Het Merlot Mysterie, waaraan onlangs De Vrouwenslagerij en Chateau Slurp werden toegevoegd. Ter ere van het verschijnen van de vijftigste Slurp! fileert hij in deze aflevering onbarmhartig het brein van de Fransman. Elke keer probeert hij opnieuw een uitdaging te vinden wat nog niet gedaan is. Dwars denken, en nooit iets doen wat een ander al doet.
Onderwerpen voor inspiratie:

 

  • ondernemen
  • marketing en beleving
  • slurpen
  • dwarsdenken
  • Frankrijk