Koert van Mensvoort

Kunstenaar en wetenschapper Koert van Mensvoort zet ons aan het denken over technologie, natuur en mens. Willen we als soort overleven, dan moeten we onze planeet gaan beschouwen als één systeem waarin mens, techniek en natuur een drie-eenheid vormen. Koert richtte in 2004 de internationale beweging Next Nature op met als doel technologie, mens en biosfeer met elkaar te versmelten.

 

Mensvoort wil een pad vinden naar een technologische toekoemst waarin wij als mensen samen met onze technologie evolueren op een manier die bevredigend is voor de mens en biosfeer om ons heen. We moeten een pad vinden dat het geheel in balans brengt.
Zijn uiteindelijke missie is, toch wel, om de mens te redden. Want de kans op ondergang is er. De mens moet iedere dag weer worden gered. Bij iedere nieuwe uitvinding balanceren we weer op de rand van de vulkaan, komen er nieuwe krachten en machten vrij.

 

Zo heeft hij bijvoorbeeld de Nano supermarkt ontwikkeld. Een internationaal reizende tentoonstelling met speculatieve producten gebaseerd op nanotechnologie. Zoals de Energy Belt, die overtollig buikvet omzet in energie waarmee je je telefoon oplaadt. Of de Sniffer, die net zo gevoelig is als de neus van de hond. Bedacht om ons geurzintuig, dat in huidige tijd nauwelijks meer aan bond komt (zonde!).

“Wat als we nu eens een auto ontwikkelen die je aandrijft met je eigen spierkracht”

 

 

Onderwerpen voor inspiratie:

 

  • Humane technologie
  • Mindshift
  • Technologie
  • Next Nature