Ynzo van Zanten

Ynzo van Zanten, econoom, ondernemer en initiatiefnemer van Green Inc., was verantwoordelijk voor de lancering van het succesvolle merk innocent drinks op het Europese continent. Hij adviseert en motiveert organisaties op het gebied van communicatie en verantwoord ondernemen. Ynzo is docent aan de Hogeschool van Amsterdam, en is (gast-)docent aan de UvA en de TU Delft.

 

Ynzo houdt zich ook veel bezig met wat de kern van strategische marketing nou is, of zou moeten zijn. Dus coacht hij ook veel op (marketing-)communicatie en betekenisvolle marketing zonder blahblah.

 

Vanaf het begin was Ynzo betrokken bij het verhaal van de Tony’s: een reep met een verhaal. Inmiddels is hij Choco Evangelist van Tony’s Chocolonely en verspreidt hij het verhaal van de chocolademakers met een missie. Tony’s Chocolonely wil de chocoladewereld 100% slaafvrij maken. Ze willen de allerlekkerste chocolade maken zonder nare bijsmaak. Ze willen dat de boeren een eerlijke prijs krijgen en andere verkopers en chocolademakers inspireren om verantwoorde chocolade te maken. Zo wil Tony’s Chocolonely bijdragen aan de maatschappij, mens en milieu.

 

Onderwerpen voor inspiratie:

 

  • ‘Sustainable Leadership & Entrepreneurship’
  • Duurzaam ondernemen
  • Storytelling en marketing