Interview

Rieke Zantinge is een jonge moeder. Van oorsprong pedagoog, want dat lag met twee ouders in het onderwijs in de lijn der verwachting. Maar ergens in haar zat een creatieve ondernemer die wachtte op haar kans om uit de band te springen.

‘Rieke kijkt altijd naar buiten.’ Het stond op al haar rapporten. ‘Ik was een typische dromer. Vroeg me van alles af en dat doe ik nog steeds.’ Vanuit het gezin waar je uit komt en ook later in je werk wordt er van alles van je verwacht dat niet bij je past, ontdekte Rieke door schade en schande. ‘Ik bleek dat niet te kunnen en was doodongelukkig in mijn vaste banen.’

 

Schermafbeelding 2016-08-08 om 20.10.23

 

Herkenbare worsteling
Op een dag ziet ze een theatervoorstelling van twee vrouwen van rond de vijftig. Hun voorstelling gaat over de worsteling met werk, kinderen, het leven. ‘De ziel-loosheid van werk. Die onhaalbare balans. Het raakte me enorm dat dit nog speelt. Ik wilde iets doen om het beter te maken. Voor ambitieuze moeders, voor iedereen. Want die worsteling kende ik zelf ook.’

Op dat moment weet ze: het roer moet om. Werk moet weer leuk worden in plaats van een worsteling. Voor haarzelf en voor anderen. Ze neemt ontslag en vertrekt naar Vlieland. ‘Daar heb ik in vijf dagen de basis gelegd voor mijn bedrijf: Inspirators Factory.’ Het doel van haar inspiratieplatform is mensen anders naar hun leven te laten kijken. Naar hun werk. Naar de wereld. Rieke wil positivisme verspreiden en de samenleving naar de zonnige kant laten bewegen. Hier spreekt een ‘true millenial’.

Wat een hysterisch leven leiden we eigenlijk? Waar hebben wij last van?

Het is Rieke’s ambitie om vooral zoveel mogelijk mensen te inspireren. ‘De drang, noem het onrust in mij om de wereld een stukje beter te maken is enorm groot.’ Daarmee maakt ze het zichzelf niet bepaald gemakkelijk. Van een veilige baan in het social entrepeneurship stappen, terwijl je net kinderen hebt gekregen, is niet niks. Met een ondernemende vriendin had ze daar onlangs een goed gesprek over. ‘Wat een hysterisch leven leiden we eigenlijk? Waar hebben wij last van? (lachend) Het lijkt wel een virus onder jonge moeders.’

 

Schermafbeelding 2016-08-08 om 19.40.14

 

Go for it
Met haar eigen bedrijf laat ze de wereld zien wie ze is en wat ze wil. En daarvoor neemt ze de gevolgen voor lief. ‘De drang naar vrijheid en creatief kunnen zijn is groter dan de angst voor financiële onzekerheid.’ Onlangs kreeg ze weer een baan aangeboden. Beste verleidelijk, maar ze deed het niet. ‘Dat kan altijd nog. Of ik ga werken in de kroeg op de hoek. Gelukkig werkt mijn partner ook.’

Twee jaar heeft ze zichzelf gegeven om haar bedrijf van de grond te trekken. ‘De vertaling van ‘de wereld zonniger maken’ naar dit concrete idee is ontstaan uit mijn eigen behoefte aan een inspirerende leidinggevende. De basis van leuk werk. Maar die had ik nooit. Veel mensen handelen vanuit angst en ego. Inspirators op de werkvloer gaan net dat stapje verder.’

Steeds meer mensen zoeken naar hapiness at work.

Rieke richt zich dus op bedrijven die vast zitten in de regels en kaders die ze zelf zo verafschuwt. ‘Bedrijven zijn allemaal zoekende. Ze weten dat ze moeten veranderen, maar hoe? Dat is heel lastig voor grote organisaties.’ Als pedagoog weet Rieke dat gedrag te veranderen is. Om leidinggevenden en hun medewerkers te inspireren ontwikkelt Rieke verfrissende concepten en stuurt ze authentieke inspirators op ze af. ‘Zo koppelen Jan Vayne aan een hersenwetenschapper onder de noemer: ‘What IF science was music?’ En vertelt de butler van het Koninklijk Huis – ooit een man van de straat – hoe hij ‘ineens’ naast Nelson Mandela zat. Samen met een top salesvrouw is zijn boodschap: alles is mogelijk.’

 

Corporate rebels
Met haar inspiratie fabriek valt Rieke in een trend, ziet ze. ‘Steeds meer mensen zoeken naar hapiness at work. Gaan niet meer alleen voor de poen. Als bedrijven dat niet bieden, zien ze hun jonge talent vertrekken.’ Rieke kent die generatie want ze is er zelf onderdeel van. Ze denkt te weten wat zij willen. ‘Veel organisaties werken nog vanuit dwang en dat model is uitgewerkt. Durf je corporate rebels vrij te laten, geef ze verantwoordelijkheid. Die kennis wil ik verspreiden.’

Dat werk leuk is, wil ze ook aan haar twee dochters mee geven. ‘Voordat ik hieraan begon, reed elke week met tegenwind naar mijn werk. Dat je dat over hebt voor een zakje geld, is niet wat ik mijn kinderen wil leren. Als zij er niet waren geweest was ik misschien nog wel langer door gejakkerd. Mijn kinderen hebben me geïnspireerd het roer om te gooien en mijn hart te volgen.’

 

Interview door Renate Tromp van Ambitious Mama